top of page

EM live off our wastes while we live off their "wastes"..

 

Οι ΕΜ ζούν από τα δικά μας απορρίματα, ενώ εμείς ζούμε από τα δικά τους..

Teruo Higa

Η τεχνολογία των EM™ αναπτύχθηκε μετά από την ανακάλυψη από τον ιάπωνα καθηγητή φυτοκομίας ​Τερούο Χίγκα, πως μέσα από την συνεργασία ορισμένων ειδών ωφέλιμων μικροοργανισμών, παράγεται πολύ πιο ωφέλιμο και αποτελεσματικότερο έργο από αυτό που παράγει ο κάθε ένας ξεχωριστά.

 

Απώτερος σκοπός των ερευνών, ήταν η εύρεση μιας βιολογικής μεθόδου καλλιέργειας για την γεωργία, η οποία, ει δυνατόν, να αποφέρει ανάλογα αποτελέσματα με αυτά που αποφέρουν οι συμβατικές μέθοδοι που κάνουν χρήση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων γενικά.

 

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της ανακάλυψης, τα αποτελέσματα της ομαδικής τους εργασίας ήταν ήδη ορατά.

 

Το γρασίδι, πάνω στο οποίο έχυσε τον κουβά με τους μικροοργανισμούς που πειραματιζόταν ο καθ. Χίγκα, ανυποψίαστος, σε μια βδομάδα είχε γίνει σχεδόν διπλάσιο και ήταν πιο υγιές και πιο δυνατό από το υπόλοιπο.​

 

Από την στιγμή εκείνη, μια νέα προοπτική άνοιγε διάπλατα τις πύλες της στον άνθρωπο, οδηγώντας τον προς νέες κατευθύνσεις, ψάχνοντας σε νέα πεδία να βρει καινούργια όπλα για να αντιμετωπίσει την διαφθορά και την μόλυνση που επιβαρύνουν την ζωή γενικά..

Την σύνθεση του ΕΜ1®, η οποία είναι αναπτυγμένη μέσα από μια μακροχρόνια πορεία από έρευνες, μελέτες κι εφαρμογές, απαρτίζουν κυρίως 3 είδη ωφέλιμων μονοκύτταρων μικροοργανισμών, που είναι γνωστά και χρησιμοποιούνται από τον άνθρωπο εδώ και εκατοντάδες χρόνια, οι οποίοι υπάρχουν παντού στην φύση (χώμα, νερό, αέρα κλπ), αλλά και μέσα σε ζωντανούς οργανισμούς, φυτά και στους καρπούς τους, σαν μέρος της φυσικής τους μικροβιακής σύνθεσης.​

Πρόκειται για μικροοργανισμούς που εξυπηρετούν το περιβάλλον από τα αρχικά στάδια της διαμόρφωσης του στον πλανήτη μας, και τον άνθρωπο από τα πανάρχαια χρόνια, αφ’ ότου ξεκίνησε να χρησιμοποιεί και να εκμεταλλεύεται την γη και τα ζώα πρός εξασφάλιση της τροφής του.

Αυτό που τους καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματικούς και ωφέλιμους συνάμα, είναι αφ' ενός, η μεγάλη ζυμογόνος ικανότητα τους, μέσω της οποίας, όχι μόνο διασπούν και ανακυκλώνουν οποιαδήποτε οργανική και ανόργανη ύλη υπάρχει στο περιβάλλον τους, αλλά και την μετατρέπουν σε μια πλειάδα από ωφέλιμες ουσίες και στοιχεία και αφ’ ετέρου η αρμονία και η αλληλοϋποστήριξη οι οποίες διέπουν την συμβίωση τους και ενδυναμώνουν την δράση τους.

Σ’ αυτούς οφείλεται η διεξαγωγή της ζύμωσης κατά την παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων, ψωμιού, κρασιού, μπύρας κ.α, και αυτοί φροντίζουν για την αποστείρωση από τα μικρόβια στα συντηρημένα τρόφιμα.

 

Ο κάθε ένας από αυτούς ξεχωριστά, χρησιμοποιούνται από τον άνθρωπο για διαφορετικούς σκοπούς και λειτουργούν μέσα στην φύση ο καθένας με τον δικό του τρόπο, κάνοντας αυτό που η ίδια προνόησε να κάνουν.

 

Το κάθε είδος από μόνο του, αποτελεί πρότυπο μελέτης για την επιστήμη, στην προσπάθεια της να κατανοήσει πως λειτουργούν οι διάφοροι μηχανισμοί τους, και πως παράγεται τόσο ωφέλιμο έργο μέσα σε ένα μόνο κύτταρο.

 

Εκτός από τα δραστικά ένζυμα με τα οποία είναι προικισμένοι από την φύση τους, τα τελικά παράγωγα προϊόντα της ζυμογόνου δράσης τους είναι:

φυσικά αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, οργανικά οξέα και φυσικά αντιβιοτικά, αμινοξέα / πρωτεΐνες, σάκχαρα / υδατάνθρακες, ορμόνες, χηλικές μεταλλικές ενώσεις, διάφορα ιχνοστοιχεία, διάφορες άλλες βιοενεργές θρεπτικές ουσίες και ενέργεια.

 

​Παράλληλα, πολύ μεγάλη είναι και η συμβολή τους στην ανακύκλωση στοιχείων στο περιβάλλον όπως, του αζώτου, του άνθρακα, του οξυγόνου, του υδρογόνου, του διοξειδίου του άνθρακα, του νερού, καθώς επίσης και στην διάσπαση και εξουδετέρωση τοξικών και ραδιενεργών στοιχείων, ουσιών και αερίων όπως αμμωνία, μεθάνιο, υδρόθειο, πετρελαιοκηλίδων, κλπ.

Κατεβάστε / Download:

EM - CONCEPT AND PHILOSOPHY.pdf

​THE EM TECHNOLOGY-BENEFICIAL IMPACT.pdf

and please visit our links and downloads

Effective Microorganisms
Effective Microorganisms
  • Lactobacillus

      Plantarum

 

  • Lactobacillus

      Casei

  • Saccharomyces

      Cereviciae

Effective Microorganisms
Effective Microorganisms
  • Rhodopseudomonas

      Palustris

bottom of page