top of page

EMRO - EM Research Organisation

Με την εμφάνιση της Τεχνολογίας των ΕΜ®, κυρίως σε φτωχές χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, αρκετές πολυεθνικές εταιρίες προσέγγισαν τον καθ. Χίγκα με σκοπό να αναλάβουν την παραγωγή και την διακίνηση των ΕΜ™ στον κόσμο.

 

Φυσικά το μόνο πράγμα που αποκόμισαν ήταν η άρνηση του καθηγητή..

 

“Οι τομείς, της κάλυψης των αναγκών για τροφή, του περιβάλλοντος και της υγείας, θα πρέπει να παραμένουν μακριά από κερδοσκοπικές βλέψεις..”

 

Το 1994, ο καθ. Χίγκα δημιούργησε τον παγκόσμιο οργανισμό EMRO (Effective Microorganisms Research Organization), ακριβώς για να εξασφαλίζει την διασφάλιση της τήρησης των αρχών που διακατέχουν την γενικότερη φιλοσοφία και ιδεολογία που έχουν να κάνουν με την προσφορά των ΕΜ™ στους ανθρώπους και το περιβάλλον. 

 

Ο EMRO διατηρεί γραφεία σε όλες τις χώρες που παράγεται το ΕΜ1® με σκοπό να διασφαλίζει τον έλεγχο της ποιότητας του και τον αμερόληπτο τρόπο διακίνησης τους.

 

Το προσωπικό και οι συνεργάτες που στελεχώνουν τον EMRO, αποτελούνται από εξειδικευμένους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και από ανθρώπους που προσεγγίζουν το θέμα της παγκόσμιας ευημερίας, μέσα στα ανάλογα πλαίσια.

Costa Vista hotel

Το ξενοδοχείο Costa Vista στην Οκινάβα, το οποίο αποτελεί και την έδρα του emro, αποτελεί ένα παγκόσμιο πρότυπο κέντρου υγείας και εφαρμογής των ΕΜ™ σε πολλούς άλλους τομείς, που αφορούν θέματα κατασκευής και συντήρησης, καθαρισμού και εξυγίανσης του χώρου, δημιουργίας θετικού κλίματος, κ.α.

 

"Ξεκίνησε την λειτουργία του, προπολεμικά σαν Hilton με δυναμικότητα 230 δωματίων ενώ ακολούθως λειτούργησε σαν Sheraton για 20 χρόνια.

 

Σε το σκάσιμο της οικονομικής φούσκας που ακολούθησε μετά από την οικονομική ανάπτυξη στην Ιαπωνία, μεταπολεμικά, το ξενοδοχείο πτώχευσε και εγκαταλείφτηκε για 13 χρόνια.

 

Η κατάσταση του ξενοδοχείου είχε φτάσει σε τόσο άθλια επίπεδα, ώστε να παρουσιάζεται από τηλεοπτικούς σταθμούς και περιοδικά, σαν ένα γιγαντιαίο “ξενοδοχείο φάντασμα”, ενώ οι ειδικοί συνιστούσαν σαν μοναδική λύση την κατεδάφιση του.

 

Το ξενοδοχείο αυτό όμως, ένα πραγματικά διεθνές ξενοδοχείο κτισμένο πριν την προσάρτηση της Οκινάβα στην Ιαπωνία, έπαιζε ένα ιστορικό ρόλο στην εκπαίδευση των πρωτοπόρων της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην Οκινάβα, η δε τοποθεσία του και το πρότυπο του, το καθιστούν ένα πολύτιμο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Οκινάβα.

 

Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω την Τεχνολογία των ΕΜ® για να διαμορφώσω το ξενοδοχείο σε ένα ΕΜ κέντρο υγείας, και παράλληλα να αποκαταστήσω την ιστορική αρχιτεκτονική του κάνοντας το ένα μοντέλο λειτουργίας μακράς διάρκειας .

 

Για να επιτύχω τον σκοπό μου λοιπόν, άρχισα να συζητώ με διάφορους ειδικούς και αρμόδιους για το θέμα και να ζητώ τις απόψεις τους.

 

Όλοι τους είχαν αρνητικές απόψεις, λέγοντας μου ότι αυτό είναι αδύνατον.

 

Κάποιοι φυσικοί επιστήμονες, έλεγαν πως, οι εδαφικές “δονήσεις” (ιαπων. Hado) στο συγκεκριμένο σημείο, ήταν υπερβολικά αρνητικές και πώς κανένα έργο στην περιοχή θα μπορούσε να είχε οποιαδήποτε επιτυχία.

 

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεχόντουσαν να χρηματοδοτήσουν το έργο μόνο εάν κατεδαφίζαμε το ξενοδοχείο και χτίζαμε ένα άλλο στην θέση του, ενώ αρνιόντουσαν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του ήδη υφιστάμενου όπως ήταν.

 

Έτσι αποφάσισα να προχωρήσω μόνος μου με τους συνεργάτες μου και να αναλάβω απόλυτα την ευθύνη για την αποκατάσταση του, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των ΕΜ™.

 

Ξεκινήσαμε πρώτα να καθαρίζουμε το ξενοδοχείο κυριολεκτικά ξύνοντας το από άκρη σ’ άκρη και χρησιμοποιώντας ενεργοποιημένο ΕΜ1® (ΕΜa-ctivated). Η ποσότητα των απορριμμάτων που περισυλλέξαμε ήταν απίστευτη.

 

Χρησιμοποιήσαμε περίπου 600 τόνους ενεργοποιημένο ΕΜ1®, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου τελικά, απορροφήθηκε από το κτίριο και την γη πάνω στην οποία επικάθεται.

 

Εκ των υστέρων, οι αναφορές των φυσικών επιστημόνων για τις ενεργειακές δονήσεις της περιοχής, ήταν πως το μέρος μετατράπηκε σε ένα “θεραπευτικό σημείο”.

 

Τελειώσαμε το έργο χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό ατύχημα και το παραμικρό πρόβλημα.

 

Στην αρχή το κτίριο παρουσίαζε κάποιες ταλαντώσεις, οι οποίες μετά εξαφανίστηκαν.

 

Τον περασμένο Φεβρουάριο (2010), είχαμε στην Οκινάβα ένα σεισμό του μεγέθους των 7.0 ρίχτερ, ο μεγαλύτερος που είχαμε για ένα αιώνα.

 

Το ξενοδοχείο είχε χτιστεί από τους αμερικανούς οι οποίοι δεν έλαβαν καθόλου υπ 'οψιν τους τον σεισμογενή χαρακτήρα της περιοχής, κι έτσι κατά την κατασκευή του δεν τηρήθηκαν προδιαγραφές που να προνοούν οποιαδήποτε αντίσταση σε σεισμική δραστηριότητα.

 

Κατά την διάρκεια του σεισμού, είχαν αναφερθεί μεγάλες ζημιές σε διάφορα κτήρια στην Οκινάβα, μετακινήσεις επίπλων και πτώσεις διάφορων αντικειμένων από ράφια.

 

Παρόλα αυτά, το προσωπικό και οι θαμώνες του Costa Vista, ανάφεραν πως απλώς ένοιωσαν μια πολύ ελαφριά δόνηση, ενώ δεν αναφέρθηκε καμιά ζημιά.

 

Συνοψίζοντας, επειδή οι ΕΜ™  χρησιμοποιήθηκαν εκτεταμένα στην διαδικασία της αποκατάστασης του, το ξενοδοχείο μεταμορφώθηκε σε ένα “Χώρο Ίασης”  και σε ένα κτίριο το οποίο μπορεί να ανταπεξέλθει τους σεισμούς.

 

Εννοείται ότι ένας χώρος θεραπείας είναι ένας ιερός χώρος όπου μπορεί να θεραπευτεί κάθε τι και έχει αναζωογονητική δύναμη.  Τα μέρη που είναι μολυσμένα από χημικά και παθογόνα βακτήρια είναι “ακάθαρτα” και οδηγούν τα πάντα σε καταστροφική πορεία."

Sunshine Farm - “Ryu no Tani” (dragon valley)

​ 

​Το αγρόκτημα sunshine farm, ήταν μια χωματερή που λειτουργούσε παράνομα, επιφορτισμένη με πάσης φύσεως σκουπίδια και απόβλητα, την οποία και ανέλαβε να διαχειρίζεται ο emro, μετατρέποντας την σε μια πολυσύνθετη γεωργική μονάδα, η οποία αποτελεί πρότυπο εφαρμογής των ΕΜ™ στις πολλαπλές εφαρμογές τους.

 

Είναι ανοιχτό στο κοινό επί συνεχούς βάσεως, ενώ λειτουργεί επίσης και σαν σχολή εκμάθησης της Τεχνολογίας των ΕΜ®.

 

Χρησιμοποιείται αποκλειστικά η Τεχνολογία των ΕΜ®, ενώ επίσης απορροφούνται όλα τα απορρίμματα και απόβλητα από το Costa Vista hotel τα οποία μετατρέπονται σε χρήσιμα εδαφοβελτιωτικά και νερό και χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες.

​ 

 

bottom of page