top of page

Οικιακή χρήση - The EM life style

Σπίτι

 

Μια από τις πολλές ωφέλιμες ιδιότητες που χαρακτηρίζουν τους ΕΜ™, είναι η αποστειρωτική και αντισηπτική τους δράση.

 

Αυτό οφείλεται στα οργανικά οξέα που παράγουν, κυρίως στο γαλακτικό οξύ το οποίο είναι ήδη γνωστό και χρησιμοποιείτε από τον άνθρωπο εδώ και δεκάδες χρόνια, για σκοπούς αποστείρωσης και συντήρησης.

 

Χρησιμοποιώντας τακτικά τους ΕΜ™ στον καθαρισμό του σπιτιού, λόγω της εγκατάστασης τους στις διάφορες επιφάνειες, αποτρέπεται επίσης, η εμφάνιση σκόνης την οποία και διασπούν ως οργανική ύλη που είναι, καθώς επίσης φροντίζουν για μόνιμη αντιοξείδωση στον χώρο και τις επιφάνειες.

 

Εκτός για τον καθαρισμό οποιασδήποτε επιφάνειας, οι ΕΜ™ μπορούν να χρησιμοποιούνται στο σφουγγάρισμα, στις αποχετεύσεις, στο μαγείρεμα, στο πλύσιμο λαχανικών και φρούτων, στο πλυντήριο ρούχων και πιάτων, στο γυάλισμα οικιακών σκευών, για την καταστολή άσχημων μυρωδιών, στην φροντίδα και περιποίηση των κατοικίδιων, στον κήπο, κ.α.

 

Μια τεράστια πολυτέλεια που μπορεί κάποιος να απολαμβάνει χρησιμοποιώντας τους ΕΜ™ στην καθημερινή φροντίδα του σπιτιού του, είναι το γεγονός ότι έχει το προνόμιο να επιλέγει αυτός το άρωμα της αρεσκείας του, κάθε φορά και ανά πάσα στιγμή που ασχολείται με την καθαριότητα του χώρου του προσθέτοντας λίγες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας του.

 

Οι ΕΜ™ και τα αιθέρια έλαια είναι απόλυτα συμβατά μεταξύ τους, ενώ και τα δύο αποτελούν δύο από τα πολυτιμότερα δώρα που μας παρέχει η φύση.

 

Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αναμίξουμε κάποιο ή κάποια της αρεσκείας μας μαζί τους και να δημιουργήσουμε το δικό μας καθαριστικό, ενισχυμένο με το φυσικό άρωμα και τις ιδιότητες του ελαίου.

 

Επίσης μπορεί κάποιος να φτιάξει το δικό του καθαριστικό κατά το στάδιο του πολλαπλασιασμού των ΕΜ™, απλά τοποθετώντας στον ενεργοποιητή το βότανο/τα βότανα της αρεσκείας του.

 

Το νερό μετά από οποιαδήποτε χρήση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πότισμα σε φυτά.

 

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το διάλυμα ΕΜ™ αποτελείται από ζωντανούς μικροοργανισμούς γι αυτό και δεν πρέπει να το αναμιγνύουμε με χημικά όπως είναι τα αντισηπτικά, αντιβακτηριδιακά ή μυκητοκτόνα, διότι αυτά θα καταστίσουν το ΕΜ™ αναποτελεσματικό.

 

Κάνοντας τους ΕΜ™ μέρος της ζωής μας, αυτό μας απαλλάσσει επίσης από δεκάδες δοχεία με διάφορα καθαριστικά, εξοικονομώντας μας χώρο στα ντουλάπια της κουζίνας μας.

Αντί αυτών

useless disinfectants.jpg

Αυτά

Κήπος

Η χρήση των ΕΜ™ στον κήπο, δεν έχει κάποια ιδιαίτερη διαφορά από ότι η χρήση τους σε επαγγελματικές γεωργικές καλλιέργειες, είτε σε μεγάλη,

είτε σε μικρή έκταση.

 

Οπουδήποτε υπάρχει χώμα και φυτά, είτε πρόκειται για ολόκληρα στρέμματα γης, είτε πρόκειται για μια γλάστρα ή ένα μικρό ή μεγάλο κήπο,

οι ΕΜ™ μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή, απλά ποτίζοντας τους και ψεκάζοντας τους.

 

Εννοείται ότι, η ύπαρξη οργανικής ύλης στο χώμα και η συνεπής τακτική εφαρμογή, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των ποθητών αποτελεσμάτων.

 

Ένα επιπλέον φαινόμενο που παρατηρείται στους κήπους, λόγω της ύπαρξης των λουλουδιών, η τακτική χρήση και ψεκασμοί με ΕΜ™ ελκύει πολλά ωφέλιμα έντομα, κυρίως πεταλούδες και μέλισσες, προσδίδοντας έτσι και μια πιο “ζωντανή” χροιά στον κήπο.

Κατοικίδια

Στα κατοικίδια επίσης, οι ΕΜ™ μπορεί να εφαρμόζονται κατά τον ίδιο τρόπο που εφαρμόζονται και σε μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες.

Δηλαδή και πάλιν, απλά ποτίζοντας τα και ψεκάζοντας τα.

 

Το παράδειγμα της Ζήνα, το οποίο δεν είναι και το μοναδικό, αποτελεί μια πολύ ελπιδοφόρα περίπτωση που μας αποδεικνύει πως οι ΕΜ™ μπορούν να βοηθήσουν σε καταστάσεις που θεωρούνται μη αναστρέψιμες.

Πριν

Η Ζήνα είναι ένα σκυλί ράτσας κόλεϊ, ηλικίας δεκαπέντε περίπου ετών. Πέρσι, γύρω στο τέλος Απριλίου αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας λόγω των ψύλλων. Αρχικά τα τσιμπήματα τους προκάλεσαν φαγούρα και στη συνέχεια, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, δημιουργήθηκε φλεγμονή, ερυθρότητα του δέρματος και απώλεια του τριχώματος. Στις  πληγές που δημιουργήθηκαν λόγω της μόλυνσης αναπτύχθηκαν σκουλήκια τα οποία έπεφταν από το σώμα της.

​Η ιδιοκτήτρια της, αρχικά προσέτρεξε σε κτηνίατρο ο οποίος πρότεινε χρήση αντιβιοτικών, τα οποία δυστυχώς δεν είχαν καθόλου αποτέλεσμα.

 

Ακολούθησε ακόμα μια επίσκεψη στον ίδιο κτηνίατρο και μια δεύτερη προσπάθεια χορήγησης αντιβιοτικών, με τα ίδια δυστυχώς ανεπιτυχή αποτελέσματα. 

 

Στη συνέχεια αποφασίστηκε η λήψη δεύτερης γνώμης, από άλλο κτηνίατρο, ο οποίος σύστησε να ληφθεί υπ’ όψιν και το ενδεχόμενο της ευθανασίας, μιας και η Ζήνα ζούσε πλέον μέσα σε μια ανυπόφορη κατάσταση.

 

Η καλή της μοίρα όμως, το ‘φερε και βρέθηκαν στον δρόμο της οι ΕΜ™. 

 

Ένας φίλος βιοκαλλιεργητής, ξάδελφος της ιδιοκτήτριας, ο οποίος χρησιμοποιεί και γνωρίζει αρκετά καλά την τεχνολογία των ΕΜ™, της πρότεινε να χρησιμοποιήσει ΕΜ™, το οποίο και παρασκευάζει ο ίδιος.

 

Η χρήση του έγινε με δύο τρόπους.

 

Τις πρώτες τέσσερις μέρες η Ζήνα έπινε περίπου 50ml αδιάλυτο και στη συνέχεια μικρότερη ποσότητα μαζί με το νερό της ενώ παράλληλα γινόταν καθαρισμός και αποστείρωση των πληγών με ΕΜ™ επίσης αδιάλυτο, για την θεραπεία της μόλυνσης και των δερματικών αλλοιώσεων.

 

Από τις πρώτες δύο μέρες άρχισε να παρατηρείται βελτίωση της κατάστασης και ενδυνάμωση του οργανισμού της, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα υποχώρησε η μόλυνση και άρχισαν να σβήνουν οι πληγές.

 

Στην συνέχεια, το τρίχωμα της Ζήνα άρχισε να αναπτύσσεται κανονικά και σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα κάλυψε όλη την επηρεασμένη περιοχή.

 

Έκτοτε, η Ζήνα απολαμβάνει ανελλιπώς το ΕΜ™ στο νερό της και στην περιποίηση του τριχώματος της.

Μετά

bottom of page