top of page

Μικροοργανισμοί στο ΕΜ1®

Τα τρία είδη μικροοργανισμών που απαρτίζουν την σύνθεση των ΕΜ, δεν έχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο παθογόνο επίδραση στους ζωντανούς οργανισμούς και δεν είναι σε καμιά περίπτωση γενετικά τροποποιημένοι.

 

Download certification..

 

Συνυπάρχουν με απόλυτα αρμονικό τρόπο και αλληλοϋποστηρίζονται χρησιμοποιώντας το κάθε είδος τις εκκρίσεις των άλλων, ενισχύοντας έτσι την διεκπεραίωση της ζύμωσης που διενεργεί το κάθε ένα.

Effective Microorganisms

Βακτήρια γαλακτικού οξέος

(λακτοβάκιλλοι)

 • Γαλακτικό οξύ / αποστείρωση

 • Οργανικά οξέα

 • Μεταλλικές χηλικές ενώσεις

 • Προβιοτική δράση

 • Γαλακτοκομικά προϊόντα

 • Συντήρηση τροφίμων

 • Ενέργεια

Effective Microorganisms

Ζυμομύκητες

Αντιοξειδωτικά / Βιταμίνες 

​Αμινοξέα / Πρωτεϊνες / Ενζυμα

 • Πολυσακχαρίδες

 • Υδατάνθρακες

 • Ορμόνες

 • Ψωμί / Μπύρα / Κρασί

 • Ενέργεια

Effective Microorganisms

Φωτοσυνθετικά βακτήρια

 • Σάκχαρα

 • Υδατάνθρακες

 • Νουκλεϊκά οξέα

 • Φωτοσύνθεση

 • Δέσμευση αζώτου-άνθρακα

 • Βιοσυντονισμός

      (Gravity resonance waves - F.I.R)

 • Ενέργεια

Οι μικροοργανισμοί στο EM1®, καλλιεργούνται με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο,

δεν αποτελούν σε καμιά περίπτωση παθογόνα είδη,

δεν είναι γενετικά τροποποιημένοι και δεν υπόκεινται σε καμιάς μορφής τεχνητή ή χημική επεξεργασία..

Βακτήρια γαλακτικού οξέος (Lactobacillus Plantarum – Lactobacillus Casei)

​​ 

Πρωτοανακαλύφθηκαν στο ανθρώπινο σάλιο από τον Λουίς Παστέρ και αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας του πεπτικού συστήματος των ζωντανών οργανισμών.

Έχουν μεγάλη ικανότητα στο να αποσυνθέτουν οργανικές ύλες παράγοντας οργανικά οξέα, κυρίως γαλακτικό οξύ και άλλες βιοενεργές ουσίες.

​Το γαλακτικό οξύ, το οποίο συνθέτουν από υδατάνθρακες και σάκχαρα, αποτελεί ένα πολύ δυνατό αποστειρωτικό κατά των βλαβερών μικροοργανισμών.

​Βοηθούν στην διατήρηση της υγιούς μικροβιακής χλωρίδας στο πεπτικό σύστημα, ενώ πρόσφατες έρευνες κατέδειξαν ότι συμβάλλουν πολύ στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, έχουν αντιογκοτικές ιδιότητες και χαμηλώνουν την χοληστερίνη και την πίεση.

Υπάρχουν σε μεγάλους πληθυσμούς στο γάλα, στην στοματική μας κοιλότητα , στον γυναικείο κόλπο, στα σιλό με ζωοτροφές και φροντίζουν για την συντήρηση του περιβάλλοντος και την ομαλή λειτουργία των μηχανισμών της φύσης μέσα σε αυτό, με την ωφέλιμη ζύμωση που προκαλούν.

Χρησιμοποιούνται στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, στη συντήρηση τροφίμων, ενώ μπορεί κάποιος να τα βρει στα φαρμακεία σαν προβιοτικά συμπληρώματα διατροφής.

Ζυμομύκητες (Μαγιά) - (Saccharomyces cerevisiae)

​ 

Αν και ο όρος “μαγιά”, αναφέρεται σε μια μεγάλη οικογένεια μικροοργανισμών, που ανήκουν στην κατηγορία των μυκήτων, το συγκεκριμένο γένος (Saccharomyces cerevisiae), έχει καταστεί σχεδόν συνώνυμο του όρου, λόγω του ότι είναι το πλέον χρησιμοποιούμενο από τον άνθρωπο.

Προκαλεί ζύμωση της οργανικής ύλης με αποτέλεσμα να παράγονται βιταμίνες, αμινοξέα, πολυσακχαρίτες, ορμόνες κ.α.

Χρησιμοποιείται στην παρασκευή ψωμιού, κρασιού, μπύρας, κ α.

​ Φωτοσυνθετικά βακτήρια (Rhodopseudomonas Palustris)

 

 

Τα φωτοσυνθετικά βακτήρια (γνωστά και σαν Φωτοτροφικά βακτήρια ) υπάρχουν από τα πολύ αρχέγονα χρόνια όταν η γη στα αρχικά της στάδια περιβαλλόταν από δηλητηριώδη αέρια, και έχουν συμβάλει και αυτά στον ‘καθαρισμό’ και τη δημιουργία της σημερινής ατμόσφαιρας όπως είναι, καταναλώνοντας το μεθάνιο, την αμμωνία, το υδρόθειο κ. α, και αποβάλλοντας οξυγόνο, υδρογόνο, άζωτο κλπ.

Το συγκεκριμένο είδος ανήκει στην κατηγορία των μωβ βακτηρίων..

Είναι αυτάρκη και αυτότροφα βακτήρια τα οποία έχουν την ικανότητα να εναλλάσσουν τον τρόπο μεταβολισμού τους μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών τρόπων αναλόγως του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκονται. (Φωτοαυτότροφα, φωτοετερότροφα, χημειοαυτότροφα, χημειοετερότροφα)

 

Χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια και την θερμότητα του εδάφους, αλλά και οργανικές και ανόργανες ουσίες για να αποκομίσουν ενέργεια και ενισχύουν την λειτουργία της φωτοσύνθεσης στα φυτά.

Μπορούν να ζήσουν σε περιβάλλον με ή χωρίς οξυγόνο, δεσμεύουν τον άνθρακα και το ατμοσφαιρικό άζωτο και χρησιμοποιούνται ευρέως σε αρκετές εφαρμογές της βιοτεχνολογίας.

Λόγω της μεγάλης τους ικανότητας να αποσυνθέτουν οργανικές ύλες είναι εξαιρετικά χρήσιμα στην επεξεργασία βρώμικου νερού και αποβλήτων. Είναι επίσης πολύ ωφέλιμα σε τομείς όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία και η υδροπονία, ενώ χρησιμοποιούνται στην παραγωγή υδρογόνου, βιοκαυσίμων και στην αποσύνθεση και εξουδετέρωση επίμονων και τοξικών ουσιών, όπως πετρελαιοκηλίδων, ραδιενέργειας κ.α..

 

Ο κτηνίατρος Γρηγόρης Σοφρονιάδης

εξηγεί πως μπορεί η κτηνοτροφία να επωφεληθεί από την ευεργετική δράσης των ΕΜ™ και

ο βιοκαλλιεργητής Μανώλης Μήλιος μιλά για την ωφέλεια που απολαμβάνει από την τετράχρονη χρήση των ΕΜ™ στις βιοκαλλιέργειες του

The EM Technology™

 

EM™ Bokashi in USA

 

Video from Arizona Department of Environmental Quality.

bottom of page