top of page

EM-X GOLD®

To EM-X GOLD®, παράγεται στην Ιαπωνία και είναι μια ιδιαίτερη επινόηση του καθ. Χίγκα.

 

Πρόκειται για ένα πολύ δραστικό αντιοξειδωτικό ποτό, (παγκοσμίως κυκλοφορεί επίσημα ως "αναψυκτικό").

 

Παράγεται μετά από μεγάλης διάρκειας ζύμωση με τη χρήση του ΕΜ1®, σε φλοιούς ρυζιού, σε ιδιαίτερα επωφελή φύκια από την θάλασσα της Ιαπωνίας και με την προσθήκη κοραλλένιου ασβεστίου και κεχρί στο οποίο οφείλει το ανοιχτό κιτρινωπό του χρώμα.

Η μέθοδος της ζύμωσης, είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται για την παρασκευή παραδοσιακών τροφίμων όπως το “μίσο” (Ιαπωνία - ζύμωση ρυζιού, κριθαριού και/ή σόγιας, με αλάτι) και η σάλτσα σόγιας,

η οποία γίνεται με την βοήθεια ενός συγκεκριμένου μύκητα.

Με το τέλος της ζύμωσης, το προϊόν φιλτράρεται μέσα από πάρα πολύ λεπτά φίλτρα και η ποσότητα που απομονώνεται ως το τελικό προϊόν, είναι πάρα πολύ μικρή σε σχέση με τον όγκο των υλικών.

 

Στη σύνθεση του περιέχονται εξαιρετικά βιοδιαθέσιμα ένζυμα και βιοενεργές ουσίες, τα οποία αποτελούν μεταβολικά υποπροϊόντα των μικροοργανισμών στο ΕΜ1®, που προκύπτουν μέσα από τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού τους.

 

Αυτοί οι μεταβολίτες περιλαμβάνουν μια πληθώρα από αντιοξειδωτικές ουσίες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και ένζυμα.

 

Στο τελικό προϊόν δεν υπάρχουν ζωντανοί μικροοργανισμοί.

 

Εκτός από την σύνθεση του, ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι το απειροελάχιστο μέγεθος των μορίων του, κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα αφομοιώσιμο από τα κύτταρα του οργανισμού μας ενώ παράλληλα το καθιστούν πολύ αποτελεσματικό στην τροφοδοσία των κυττάρων με θρεπτικά συστατικά και πιο αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των τοξινών.

 

Επίσης ιδιαίτερη είναι και η ικανότητα των μορίων του να “συνηχούν” (resonance) με τα μόρια και τους μοριακούς μηχανισμούς των κυττάρων παρέχοντας έτσι την πολύτιμη υπηρεσία του βιοσυντονισμού, προς διευκόλυνση της ομαλής τους λειτουργίας.

 

Το EM-X GOLD® σχεδιάστηκε ειδικά με τη χρήση συστατικών και διαδικασιών που βελτιστοποιούν τη δυνατότητα των ωφέλιμων ουσιών που παράγουν οι μικροοργανισμοί στοEM1® για την ικανότητα αναζωογόνησης του οργανισμού.

 

Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε αντιοξειδωτικές ουσίες, έχει ένα πολύ υψηλό δυναμικό οξειδοαναγωγής (redox potential), το οποίο προσδιορίζει τη δυνατότητα μιας ουσίας να προσδίδει ή να λαμβάνει ηλεκτρόνια και όσο πιο ψηλό παρουσιάζεται, τόσο πιο αποτελεσματική είναι στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών.

 

Τα βασικά οφέλη του EM-X GOLD® περιλαμβάνουν:

 

  • ταχύτερο και αποτελεσματικότερο καθαρισμό των οργάνων του σώματος

 

  • γενική βελτίωση της ισορροπίας των οξέων-αλκαλίων του οργανισμού

 

  • γενική ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

 

  • μείωση της επιδεκτικότητας σε μόλυνση

 

  • μείωση των αλλεργιών

 

  • ομαλότερη λειτουργία του οργανισμού, σε κυτταρικό επίπεδο

 

Το EM-X GOLD®, από τον καιρό που πρωτοπαρασκευάστηκε υπό την αρχική του σύνθεση μέχρι σήμερα, έχει υποβληθεί σε αναβαθμίσεις, οι οποίες πολλαπλασίασαν κατά πολύ την αποτελεσματικότητα του.

 

Κατά την τελευταία αναβάθμιση του, προστέθηκαν κάποια ιδιαίτερα συστατικά όπως, ανθρακικό ασβέστιο, νιγκάρι (Ιαπωνία), εκχύλισμα μαγιάς και μελάσα ζαχαροκάλαμου.

 

Το ανθρακικό ασβέστιο (calcium carbonate) είναι ένα συστατικό, του οποίου το βασικό χαρακτηριστικό, είναι ότι περιέχει μέταλλα σε ιονισμένη μορφή, καθιστώντας τα υψηλής βιο-διαθεσιμότητας και είναι ένα από τα λίγα προϊόντα ασβεστίου που απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό.

 

Το δεύτερο νέο συστατικό του είναι το νιγκάρι (nigari).

Το νιγκάρι είναι  απόσταγμα του θαλασσινού νερού, το οποίο χρησιμοποιείται για χιλιάδες χρόνια στην κινέζικη ιατρική.

Παρέχει πολλά απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό ιχνοστοιχεία όπως Μαγνήσιο, Βόριο, Χρώμιο, Ιώδιο, Κοβάλτιο, Μαγγάνιο, Χαλκό, Σίδηρο, Μολυβδαίνιο, Σελήνιο, Πυρίτιο, Βανάδιο και Ψευδάργυρο.

 

Επιπρόσθετα το EM-X GOLD® περιέχει εκχύλισμα μαγιάς που είναι μια πλούσια πηγή του συμπλέγματος των βιταμινών Β, οι οποίες μας βοηθούν στη διαχείριση των επιπέδων άγχους, στη διατήρηση υγιούς δέρματος και ενισχύουν τον μεταβολισμό.

Η διατροφική μαγιά περιέχει επίσης το ιχνοστοιχείο χρώμιο, που είναι ευεργετικό για την αντιμετώπιση του διαβήτη, της χαμηλής πίεσης του αίματος και τις διακυμάνσεις των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Άλλα μέταλλα στη διατροφική μαγιά είναι το μαγγάνιο, χαλκός, βανάδιο, μολυβδαίνιο και το λίθιο.

 

Τέλος, βασικό συστατικό στο EM-X GOLD® είναι και η μελάσα.

Η Μελάσα είναι πλούσια σε μέταλλα και μικροθρεπτικές ουσίες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το ασβέστιο, μαγνήσιο, χαλκός, μαγγάνιο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη B6, σελήνιο κα.

Η χρήση της αποδείχθηκε ότι μπορεί να είναι ωφέλιμη για τη θεραπεία των ινομυωμάτων, της αναιμίας, της νευρικότητας, της δυσκοιλιότητας, αρθριτικών πόνων και της ταχυκαρδίας.

  • Η δραστικότητα των συστατικών του EM-X GOLD® αυξάνεται κατά πολύ όταν καταναλώνεται ζεστό.

      Μπορεί να προστίθεται σε τσάι, καφέ, σούπες ή οτιδήποτε άλλο, ακόμα και σε σκέτο ζεστό νερό.

bottom of page